Schouderblessure houdt Farfan vier weken aan de kant

14 augustus 2008, 15:05

Jefferson Farfan is de komende periode niet beschikbaar voor zijn club Schalke 04. De aanvaller uit Peru, die deze zomer voor een slordige tien miljoen euro overkwam van PSV, heeft in de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid een schouderblessure opgelopen en moet ongeveer vier weken rust houden.

Farfan liep de blessure op na een botsing met Atletico-verdediger Luis Perea. Na een korte behandeling speelde de Peruviaan nog enkele minuten door, maar de pijn bleef aanhouden. Door deze blessure mist Farfan niet alleen de return tegen Atletico, waarin Schalke een 1-0 voorsprong verdedigt, maar ook de competitiewedstrijden tegen Hannover 96, Werder Bremen, VfL Bochum en Borussia Dortmund.