Bayern en Wolfsburg naderen verliezend Hertha

21 maart 2009, 17:19   Bijgewerkt: 21 maart 2009, 18:36

De strijd om de Duitse landstitel wordt met de week spannender. Koploper Hertha BSC verloor zaterdag met 2-0 bij VfB Stuttgart en zag Bayern München en VfL Wolfsburg tot op één punt naderen. Bayern won thuis met 1-0 van Karlsruhe, terwijl Wolfsburg een 0-3 zege boekte op bezoek bij degradatiekandidaat Arminia Bielefeld.

Bayern München was één van de teams die optimaal profiteerde van de nederlaag van Hertha. Met Mark van Bommel in de basis, die een gele kaart kreeg, werd Karlsruher SC in een mager duel met 1-0 verslagen. De Argentijn Jose Ernesto Sosa kroonde zich tot matchwinner, door na een knappe actie van teamgenoot Ribery de enige goal binnen te schieten. In de eerste helft kreeg Bayern nog voldoende kansen om de score uit te breiden maar omdat dat niet gebeurde, werd het na de pauze nog onnodig gevaarlijk voor Bayern. Doelman Rensing hield zijn elftal echter op de been.

VfL Wolfsburg boekte ook weer een zege. De verrassend goed presterende ploeg van coach Felix Magath, die ook technisch directeur is, won de lastige uitwedstrijd tegen Bielefeld met 0-3. Na een snelle counter zorgde Gentner voor de openingstreffer, waarna Grafite en Dejagah na rust trefzeker waren. Wolfsburg heeft nog altijd evenveel punten als Bayern, maar het doelsaldo is nét iets minder (+22 om +21).

Winterkampioen 1899 Hoffenheim is het spoor volledig bijster. Tegen Hannover 96 kwam de promovendusniet verder dan 2-2. Bij Hannover eiste Arnold Bruggink een hoofdrol voor zich op. De tweevoudig international was goed voor twee assists.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen