Gomez sloopt koploper Wolfsburg, concurrentie profiteert

9 mei 2009, 17:18   Bijgewerkt: 9 mei 2009, 17:23

Met nog drie speeldagen te gaan staat de top-vier van de Bundesliga binnen twee punten. Koploper VfL Wolfsburg verloor zaterdag met 4-1 van het als vierde geklasseerde VfB Stuttgart, terwijl de nummers twee (Bayern München) en drie (Hertha BSC) wonnen. Grote man bij Stuttgart was Mario Gomez, met vier goals. 

De nederlaag van Wolfsburg in Stuttgart was volledig verdiend. De thuisploeg heerste op alle fronten en liep door twee treffers van Mario Gomez snel uit naar een comfortabele 2-0 voorsprong. Een treffer van Dzeko bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar na de pauze veranderde het spelbeeld niet. Stuttgart, met Khalid Boulahrouz als basisspeler, bleef domineren. Uiteindelijk zorgde Gomez met zijn derde en vierde goal van de middag voor de beslissing in de wedstrijd.

Bayern München profiteerde optimaal van de uitglijder van Wolfsburg. Op bezoek bij degradatiekandidaat Energie Cottbus won de ploeg van interim-trainer Jupp Heynckes met 1-3. Sosa, Demichelis en Podolski maakten de doelpunten van Bayern, dat nu alleen nog qua doelsaldo onder doet voor koploper Wolfsburg. In de slotfase kreeg Ribery nog een grote kans op de 1-4, maar hij miste een penalty.

Net als Bayern rekende ook Hertha BSC, de nummer drie van de ranglijst, af met een ploeg die vecht tegen degradatie. VfL Bochum werd door de Berlijnse formatie met 2-0 verslagen. Hertha doet hierdoor nog altijd volop mee in de titelstrijd. Ook Hamburger SV kan zich nog in dat gevecht mengen, maar dat moet de ploeg zondag winnen van plaaggeest Werder Bremen. Bij puntverlies kan HSV de titel vergeten.

In de subtop van de Duitse competitie deed Borussia Dortmund goede zaken. Mede dankzij een uitstekende Nuri Sahin werd Karlsruher SC met 4-0 verslagen. Sahin, die vorig seizoen op huurbasis voor Feyenoord speelde, was goed voor één goal en één assist. Dortmund staat nu vijfde, vijf punten achter koploper VfL Wolfsburg.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen