Feyenoord gaat toch weer in zee met Excelsior

Koen Freriks
21 mei 2009, 13:24

Feyenoord start een hernieuwde samenwerking met Excelsior. Bijna een half jaar nadat de samenwerking verbroken werd, besluiten de stadgenoten opnieuw elkaar te gaan helpen. 

De twee Rotterdamse clubs beginnen een gezamenlijke regionale jeugdopleiding en een gezamenlijk beloftenteam. Ook zal Feyenoord spelers en leden van de technische staf aan Excelsior gaan leveren. 

Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde vindt het niet vreemd dat de satellietclub eerst werd afgeserveerd en nu weer een partner is. "De mogelijkheid van een regionale jeugdopleiding en de vorming van gezamenlijke beloftenelftallen was er toen nog niet", vindt Gudde. 

"Maar toen we eind vorig jaar de oude samenwerking opzegden, omdat deze voor Feyenoord niet langer passend was, heb ik al aangegeven dat ik hoopte dat Feyenoord en Excelsior elkaar in de toekomst opnieuw zouden vinden. Het is mooi dat dit met ingang van komend seizoen al weer het geval is, dank zij de door de KNVB nieuw gecreëerde mogelijkheden."

Excelsiors algemeen directeur Simon Kelder is net als collega Gudde ronduit tevreden dat de clubs elkaar opnieuw hebben gevonden. "Ik betreurde destijds het opzeggen door Feyenoord van de samenwerking, maar we krijgen er nu nog iets veel mooiers voor terug. Dit werkt niet alleen kostenbesparend, ik ben er van overtuigd dat dit ook voor beide clubs sportief rendement gaat opleveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen