Azië: Verbeek volgt Japan richting Zuid-Afrika

6 juni 2009, 19:56   Bijgewerkt: 6 juni 2009, 20:35

De kaarten in groep 1 van de Aziatische zone zijn geschud. Nadat eerder al Japan een plaatsbewijs voor het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika bemachtigde, mag ook Australië de tickets richting Afrika boeken.

De manschappen van de Nederlander Pim Verbeek hadden tegen Qatar voldoende aan een gelijkspel, en dat bleek na negentig minuten ook het resultaat: 0-0. Daardoor zijn The Socceroos met nog twee wedstrijden te gaan niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Eerder op de dag slaagde Japan erin zich als eerste Aziatische land te verzekeren van deelname aan het WK. De Blauwen deden dat na een 1-0 uitoverwinning op Oezbekistan, dat nog slechts in aanmerking komt voor een plaats in de play-offs. Daarvoor moet het als derde in de poule eindigen.

Shinji Okazaki zette de Japanners al na negen minuten op het juiste spoor. Meer doelpunten vielen er echter niet in de Oezbeekse hoofdstad Tashkent. Bij Japan, waar Makoto Hasebe in blessuretijd rood kreeg, kwam VVV Venlo-speler Keisuke Honda halverwege de tweede helft als invaller in de ploeg.