Maradona kan spel Ecuador niet waarderen

11 juni 2009, 10:00

Argentinië gaat nog een paar zware maanden tegemoet. De ploeg van bondscoach Maradona verloor woensdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador met 2-0 en is hierdoor nog lang niet zeker van WK-deelname. De Argentijnen staan nog op de 'veilige' vierde plek, maar nummer vijf Ecuador is dichtbij gekomen.

Maradona toonde zich na de nederlaag tegen de Ecuadorianen geen beste verliezer. Volgens Pluisje had in Quito maar één team gevoetbald en dat was Argentinië. "In de eerste helft deed Ecuador helemaal niks en in de tweede helft maakten ze uit een paar rebounds twee doelpunten. Als wij in de eerste helft hadden gescoord, was de wedstrijd gespeeld", aldus de teleurgestelde bondscoach. Namens Argentinië miste Carlos Tevez in de eerste helft, bij een stand van 0-0, een strafschop.

De top-vier van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK. Met nog vier duels te gaan heeft Argentinië twee punten voorsprong op Ecuador, terwijl ook Uruguay, Colombia en Venezuela nog altijd in de race zijn om het vierde ticket. De top-drie, Brazilië, Chili en Paraguay, heeft een relatief comfortabele marge. Argentinië hervat de kwalificatiereeks op 5 september met een thuiswedstrijd tegen Brazilië.