Hoofdrol Berg en Toivonen in krankzinnige halve finale

26 juni 2009, 20:42   Bijgewerkt: 27 juni 2009, 09:15

Jong Zweden is er niet in geslaagd om de finale van het jeugd-EK te bereiken. Het gastland boog in de halve eindstrijd tegen Jong Engeland een 3-0 achterstand om in een 3-3 gelijkspel, maar na strafschoppen viel alsnog het doek.

Marcus Berg was één van de twee Zweden die miste vanaf elf meter. De spits van FC Groningen veranderde hiermee van held in schlemiel, want eerder in de wedstrijd had hij met twee fraaie doelpunten een belangrijke rol gespeeld in de krankzinnige comeback van zijn elftal. Na een 3-0 ruststand leek de partij al beslist, maar Bergs treffer in de 68ste minuut blies de wedstrijd nieuw leven in.

PSV'er Ola Toivonen zorgde enkele minuten later met een vrije trap voor 3-2, waarna Berg de 3-3 maakte. Jong Engeland leek rijp voor de sloop, zeker toen Fraizer Campbell met tweemaal geel van het veld gestuurd werd, maar sleepte nog een penaltyserie uit het vuur. Daarin begon Engeland slecht met een misser van Milner, maar prompt faalde ook Berg. Hierna scoorden alle Engelsen, inclusief doelman Hart, en velde een schot op de paal van Molins het vonnis over de dappere Zweden.