Feyenoord haalde Ignjatovic op advies van Israël

27 juni 2009, 20:20   Bijgewerkt: 27 juni 2009, 20:37

De komst van Aleksandar Ignjatovic naar Feyenoord is voor een groot deel de verdienste van Rinus Israël. De oud-verdediger, als scout in dienst bij de Rotterdammers, bekeek de stopper bij zijn club FK Borac en was razend enthousiast.

"Rinus is niet zo snel enthousiast, maar hij kwam met heel goede rapporten over deze jongen", zei coach Mario Been zaterdag, na afloop van de oefenwedstrijd tegen SC Feyenoord (0-5), tegen de verzamelde media. "Zelf heb ik Ignjatovic niet aan het werk gezien, alleen op een dvd. Op die dvd zag ik dat het een echte meedogenloze verdediger is, met veel kopkracht. Zo'n jongen konden we goed gebruiken, want vorig seizoen kreeg Feyenoord veel te veel doelpunten tegen."

Of de 21-jarige Ignjatovic ook opbouwend zijn mannetje staat, weet de nieuwe coach van Feyenoord niet. "Dat was op basis van de dvd moeilijk te beoordelen."

Ignjatovic was zelf ook aanwezig bij de oefenwedstrijd op Varkenoord. Hij kwam niet in actie, maar was na afloop wel kort beschikbaar voor de media. Hij beschreef zichzelf als 'een vechter'. Zijn grote idool is Nemanja Vidic van Manchester United, vertelde hij. "En Jaap Stam", haastte de verdediger zich in keurig Engels te zeggen. Volgens de Serviër was Feyenoord hem al bijna een jaar op het spoor. "Het eerste contact werd gelegd rond de UEFA Cup-ontmoetingen met Ajax, die we helaas verloren. Daarna was het lang stil, maar een tijdje geleden meldde Feyenoord zich weer bij Borac en mijn zaakwaarnemer. Ik ben heel blij dat het rond gekomen is."

Door: Roland Mather

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen