Groep 1: Portugal speelt weer rol van betekenis

Ger
9 september 2009, 20:10   Bijgewerkt: 9 september 2009, 23:04

Portugal mag weer serieus hopen op deelname aan het WK van 2010 in Zuid-Afrika. De Zuid-Europeanen zegevierden woensdag op bezoek bij het Hongarije van bondscoach Erwin Koeman: 0-1. Verdediger Pepe scoorde al in de negende minuut.

Door de overwinning komen de Portugezen in de rangschikking op gelijke hoogte met Hongarije. Beide ploegen hebben twee punten achterstand op Zweden. Denemarken gaat met drie punten meer aan de leiding in Groep 1.

De Denen verzuimden overigens verder uit te lopen op de concurrentie. Bij Albanië werd het 1-1. Nicklas Bendtner tekende voor de Deense treffer, kort na rust nam Erion Bogdani de gelijkmaker voor zijn rekening.

Zweden won met heel veel moeite bij Malta (0-1). Ian Azzopardi, verdediger van Malta, passeerde in de 81e minuut zijn eigen doelman. Zweden ontsnapte zaterdag ook al tegen Hongarije, toen Zlatan Ibrahimovic vier minuten in blessuretijd het winnende doelpunt maakte (1-2).