Preview: kwalificatieduels in rest van de wereld

9 oktober 2009, 16:20   Bijgewerkt: 10 oktober 2009, 05:30

Niet alleen in Europa, maar ook in de rest van de wereld staan dit weekend een aantal cruciale WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Argentinië vecht voor zijn laatste kans, maar ook in Afrika en de CONCACAF-zone gaan beslissingen vallen. Een voorbeschouwing per continent.

Zuid-Amerika, programma:

Ecuador-Uruguay

Argentinië-Peru

Venezuela-Paraguay

Colombia-Chili

Bolivia-Brazilië

Argentinie

Argentinie

Azie en Oceanië, programma:

Bahrein- Nieuw Zeeland

Tsja. Terwijl landen als Portugal, Argentinië, Frankrijk, Rusland en Nigeria nog lang niet zeker zijn van WK-deelname, gaat Bahrein of Nieuw-Zeeland wél 'gewoon' naar de mondiale titelstrijd in Zuid-Afrika. Deze landen spelen deze week play-off: zaterdag in Manama en vier dagen later in Nieuw-Zeeland. Bahrein bereikte de play-off door als derde te eindigen in een Aziatische kwalificatiegroep en vervolgens over twee duels af te rekenen met Saoudi-Arabië. Nieuw-Zeeland, eerder dit jaar nog het lachertje van de Confederations Cup, hoefde alleen maar landen als Fiji, Nieuw Caledonië en Vanuata te verslaan om zo ver te komen. Eén ding is zeker: wie de play-off ook wint, Bahrein of Nieuw-Zeeland gaat in Zuid-Afrika fungeren als kanonnenvoer.

CONCACAF, programma:

Mexico- El Salvador

Costa Rica- Trinidad & Tobago

Honduras- Verenigde Staten

Dempsey

Dempsey

Overigens is het land dat als vierde finisht in de groep, ook nog niet kansloos voor een WK-ticket. De nummer vier van de CONCACAF-zone speelt een play-off tegen de nummer vijf van Zuid-Amerika, wat op dit moment Argentinië zou zijn.

Afrika

In Afrika zijn vijf groepen en alleen de winnaars plaatsen zich voor het WK. Alleen groep vier is beslist, die is gewonnen door Ghana. In groep vijf domineert Ivoorkust en dat land is alleen nog in theorie te achterhalen door Burkina Faso. Ivoorkust gaat de klus dit weekend definitief klaren, als het een puntje pakt tegen Malawi.

Tunesië heeft alle touwtjes in handen in groep 2. De Noord-Afrikanen hebben twee punten voorsprong op Nigeria en beide teams spelen niet meer tegen elkaar. Als Tunesië dus geen fouten maakt in de komende duels tegen Kenia (thuis) en Mozambique (uit), is de klus geklaard. Nigeria kan niets anders doen dan zelf zijn wedstrijdjes winnen en hopen op een misser van Tunesië.

Egypte was de grote favoriet in groep 3, maar voorlopig domineert Algerije. De Algerijnen hebben drie punten voorsprong en komend weekend moet Egypte op bezoek bij het lastige Zambia. Als Egypte punten morst in Zambia, heeft Algerije aan een zege op Rwanda genoeg om de groep te winnen. Winnen Egypte en Algerije allebei, dan valt de beslissing pas woensdag. Dan speelt Egypte thuis tegen Algerije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen