Argentinië ontsnapt aan blamage, Chili naar WK

11 oktober 2009, 01:59   Bijgewerkt: 11 oktober 2009, 02:32

Door een doelpunt diep in blessuretijd van routinier Martin Palermo heeft Argentinië een belangrijke stap gezet richting Zuid-Afrika. Zijn treffer zorgde er voor dat de Argentijnen de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Peru met 2-1 wonnen. En omdat Ecuador verloor, stijgt Argentinië naar de vierde plaats in de Zuid-Amerikaanse groep. Chili, de nummer drie, is sinds zaterdag zeker van WK-deelname.

Argentinië speelde tegen Peru wederom zeer zwak, maar leek door een treffer van Gonzalo Higuain de punten binnen te halen. In de slotfase barstte echter een enorm onweer los boven Buenos Aires en in de keiharde regen en wind was fatsoenlijk voetbal niet langer mogelijk. Het was pompen of verzuipen en omdat Argentinië steeds verder terugzakte op eigen helft, werd het flink hectisch voor het doel van AZ-keeper Sergio Romero. Toen Peru uiteindelijk in de negentigste minuut gelijk maakte, leek de Argentijnse WK-droom uiteen te spatten. Argentinië huilde, tot Martin Palermo diep in blessuretijd de bal voor zijn voeten kreeg. De routinier (35) stond randje buitenspel, maar tot opluchting van heel Argentinië werd zijn doelpunt toegekend.

Omdat Ecuador-Uruguay eindigde in een zege voor de bezoekers (1-2, mede door één doelpunt van Ajacied Luis Suarez), staat Argentinië nu vierde in de Zuid-Amerikaanse groep. Toch is het land nog zeker niet uit de problemen. Woensdag staat de uitwedstrijd tegen Uruguay op het programma en als Argentinië die partij verliest, kan het zomaar zakken naar de zesde plaats. De top-vier plaatst zich rechtstreeks voor het WK, de nummer vijf moet een play-off spelen. Uruguay staat vijfde, Ecuador zesde. Het verschil tussen Argentinië en Ecuador is twee punten.

Al die zorgen heeft Chili niet meer. Het land won knap met 2-4 bij Colombia en is hierdoor zeker van een WK-ticket. Het is voor het eerst sinds 1998 dat Chili, toen nog met spitsen Marcelo Salas en Ivan Zamarano, deel gaat nemen aan een WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen