Europa League ook voor Stevens ten einde

25 februari 2010, 22:57   Bijgewerkt: 26 februari 2010, 00:44

De knock-outfase van de Europa League brengt de Nederlandse coaches van de buitenlandse clubs vooralsnog weinig succes. In navolging van Frank Rijkaard moet ook Huub Stevens het Europese bekertoernooi verlaten. De Limburgse oefenmeester kwam met Red Bull Salzburg niet verder dan 0-0 tegen Standard Luik.

VfL Wolfsburg speelde zich op overtuigende wijze naar de laatste zestien. Die Wölfe peuzelden voor eigen publiek Villarreal met 4-1 op. Het eerste duel was in Spanje in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Door treffers van Edin Dzeko en Lopez Ruano Angel (eigen treffer) stond Wolfsburg al binnen een kwartier met 2-0 voor. Joan Capdevila blies de hoop van Villarreal op minimaal een verlenging een nieuw leven in door op aangeven van Marcos Senna de aansluitingsgoal te maken. Via Christian Gentner en Grafite nam de kampioen van Duitsland echter definitief afstand van de Spanjaarden. In de volgende ronde wacht Wolfsburg een dubbele confrontatie met Rubin Kazan.

Rubin Kazan, dat de laatste twee jaar de beste bleek in de Russische competitie, had aan een 0-0 gelijkspel bij Hapoel Tel Aviv voldoende voor een startbewijs voor de achtste finales. In eigen huis had het vorige week namelijk al met 3-0 gewonnen van de club uit Israël, waar oud-Ajacied Daniël de Ridder geen speeltijd kreeg.

Lille mag zich gaan voorbereiden op een tweeluik met Liverpool. De nummer drie van de Franse competitie bewerkstelligde een plaats bij de laatste zestien na een remise (1-1) bij Fenerbahçe. De Turken mochten lange tijd hopen op de ontmoetingen met Liverpool. Door een treffer van Emre Belözoglu leidden ze immers lang met 1-0. Die score was genoeg omdat ze vorige week slechts met 2-1 verloren in Noord-Frankrijk. In de slotfase kopte Adil Rami echter de dure gelijkmaker voor Lille tegen de touwen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen