Robben of Sneijder: Wie lacht het hardst?

Ger
22 mei 2010, 09:45   Bijgewerkt: 22 mei 2010, 09:58

Arjen Robben en Wesley Sneijder stelden zich in aanloop naar de Champions League-finale uiterst diplomatiek op. Real Madrid had beide Oranje-internationals vorig jaar niet nodig voor het extreem dure nieuwe sterrenelftal. Ze moesten een relatief kleine transfersom opbrengen. Iets minder dan een jaar later staan de twee Nederlanders als de grote meneren van de finalisten Bayern München en Internazionale in Santiago Bernabeu, het stadion waar ze moesten vertrekken. Toch steken ze de middelvinger niet op naar hun oude club.

"Ik ben blij om terug te zijn. Maar het blijft gewoon een wedstrijd en mijn verleden hier maakt het niet specialer", gaf Sneijder met een koel gezicht aan op de persconferentie. Dat is onzin natuurlijk. Een gezonde portie rancune zit ongetwijfeld verstopt in het hoofd van de gretige spelmaker van Inter. De kleine middenvelder werd in Madrid niet als absolute top gezien en werd voor het 'schijntje' van vijftien miljoen euro afgedaan aan Inter. In Milaan groeide hij uit tot de allesbepalende nummer tien en had hij een groot aandeel in het behalen van de Champions League-finale en de dubbel in eigen land. 

Robben

Voor Robben geldt hetzelfde, zij het in een andere rol binnen de lijnen. De lichtvoetige Bedummer is dit seizoen vanaf de rechterkant nauwelijks af te stoppen. Zijn solo's en doelpunten die daaruit volgen, zijn soms beeldschoon, maar bovenal vaak cruciaal geweest. Zo kwam de tweede treffer in de kwartfinale tegen Manchester United, waardoor Bayern München de halve finale haalde, van zijn voet. Ook in nationaal verband, op weg naar de gewonnen landstitel en beker, was hij vaak het goudhaantje voor coach Louis van Gaal. "Maar er is geen element van revanche", gaf ook Robben aan.

Florentino Perez, de 'huilende' derde

Robben en Sneijder zullen het niet zo uitspreken en die gedachte in het openbaar verstandig bij een grijns laten. Het duo kan immers nu al terugkijken op een fantastisch seizoen, maar één van de twee kan straks dubbel zo hard lachen in Madrid. Beide spelers kunnen zaterdagavond echter beslissend zijn in de Spaanse stad, waar ze zijn weggejaagd door Perez. En dat in de belangrijkste clubfinale van het seizoen. Dat is al revanche op zich.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen