Van Gaal vindt zege Internazionale verdiend

23 mei 2010, 00:30   Bijgewerkt: 23 mei 2010, 12:23

Internazionale is de terechte winnaar van de Champions League-eindstrijd. Dat was de constatering van Louis van Gaal vlak nadat hij de finale met Bayern München met 2-0 had verloren van de Italiaanse grootmacht.

“We waren vandaag niet goed genoeg om ons spel van de afgelopen weken door te zetten. Dat is jammer”, treurde Van Gaal na afloop op de Bayern-website. “Om tegen Inter aan te vallen, moet je top zijn. Dat waren we vandaag niet. Het duel is eigenlijk precies zo verlopen als hoe ik van te voren had gedacht. Inter heeft afgewacht, wij hebben aangevallen. Desondanks is de overwinning van Internazionale terecht.”

Hoewel Bayern van de twee finalisten de meest aanvallende intenties had, was het Inter dat er met de bokaal vandoor ging. Twee uitbraken van Diego Milito in de 35ste en 70ste minuut waren voor de Italianen genoeg. “Beslissend waren de momenten waarop de doelpunten vielen”, ging Van Gaal verder.

De Amsterdamse tacticus zag enkele leermomenten voor zijn spelers. “Ze hebben nu geleerd dat voetbal op details wordt beslist. Kort na rust heeft Müller bijvoorbeeld de hoek voor het uitzoeken om 1-1 te maken. Normaliter treft hij doel in een dergelijke situatie, maar dat deed hij deze keer dus niet. Milito is daarentegen wel dodelijk in de afronding. Op basis van zulke kleine dingen worden wedstrijden beslist.”

Ondanks de nederlaag in de finale van het miljoenenbal kan Bayern terugkijken op een topseizoen. In eigen land veroverde der Rekordmeister in een week tijd de titel in de Bundesliga en de DFB Pokal. Een uitstekende prestatie, vindt ook Van Gaal. “We hebben een uitstekend seizoen achter de rug”, sloot de Nederlander af.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen