Mourinho kondigt vertrek naar Real Madrid aan

23 mei 2010, 01:00   Bijgewerkt: 23 mei 2010, 10:14

José Mourinho heeft kort nadat hij zaterdag met Inter de Champions League won zijn vertrek aangekondigd. Vrijwel zeker heet zijn nieuwe club Real Madrid. "We gaan op korte termijn praten", zei de coach uit Portugal.

{image[271502][left-half][]}Voor de tweede keer in zijn loopbaan zegevierde Mourinho in het belangrijkste Europese toernooi voor voetbalclubs. Eerder deed hij dat met Porto. "Ik wil de eerste trainer worden die met drie verschillende clubs die Champions League wint", aldus Mourinho. "Dan moet ik wel ergens anders aan de slag. Ga er maar van uit dat dit gebeurt."

In twee jaar tijd bij Inter won Mourinho ook nog eens twee landstitels en de nationale beker. Voor het eerst veroverde de club dit seizoen drie hoofdprijzen tegelijk. "Ik heb bewust tot na deze finale gewacht om over mijn toekomst te praten. Real Madrid heeft als enige interesse getoond. Nu gaan we kijken of we overeenstemming kunnen bereiken."

Geweldig

"Ik heb bij Inter niets meer te winnen", vervolgde Mourinho. "De gedachte om weg te gaan speelt al een maand of drie bij mij. Aan de andere kant vind ik het geweldig in Italië. Daarom doet het me verdriet om weg te gaan. Als professional probeer ik dat soort zaken van me af te zetten. Daarom wil ik er nu ook niet al te veel over zeggen. Straks begin ik nog te huilen." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen