Israëliërs zitten Stevens' Salzburg weer dwars

18 augustus 2010, 22:31   Bijgewerkt: 18 augustus 2010, 23:50

Voor het tweede jaar op rij dreigt een ploeg uit Israël het ambitieuze Red Bull Salzburg uit de groepsfase van de Champions League te houden. Nadat vorig seizoen Maccabi Haifa in de play-offs te sterk was, is nu Hapoel Tel-Aviv de kwelgeest van de ploeg van coach Huub Stevens. De Israëliërs wonnen in Oostenrijk met 2-3, onder meer dankzij een benutte strafschop van keeper Vincent Enyeama.

Enyeama, op het WK één van de uitblinkers bij Nigeria, schoot al na drie minuten raak. De penalty werd gegeven na een overtreding van Salzburg-verdediger Franz Schiemer op Itay Shechter, één van de twee spitsen van de bezoekers uit Tel-Aviv.

Een haarscherpe counter bracht Hapoel vervolgens zelfs op 1-3. Shechter, de man die in de eerste minuut een penalty mee kreeg, was de doelpuntenmaker. Via een benutte strafschop van Roman Wallner kwam Red Bull in de 67ste minuut nog wel terug tot 2-3, maar verder liet de ploeg uit Israël het niet komen. Red Bull Salzburg, dat al jaren vergeefs probeert om in het hoofdtoernooi van de Champions League te komen, heeft volgende week in Tel-Aviv een wonder nodig om door te bekeren.