Supportersvereniging Ajax boos op eigen club

Koen Freriks
31 augustus 2010, 00:09   Bijgewerkt: 31 augustus 2010, 00:37

Ajax heeft de woede van de eigen fans op de hals gehaald. De supportersvereniging van de club is geschrokken van de prijzen, die voor de thuiswedstrijden in de Champions League worden gerekend. "Op deze manier is het toch niet leuk meer?', stelt SVA-voorzitter Daniel Dekker op de website van de fanclub.

De prijzen variëren flink. Ajax biedt wel een voordeeltarief, maar dan moet de supporter betalen voor alle drie thuiswedstrijden in de groepsfase. Gemiddeld ligt de prijs in dat geval tussen de 30 en 75 euro. In de losse verkoop kan de prijs van een toegangskaartje wel oplopen tot meer dan 100 euro. De supportersvereniging eist opheldering.

"Wij hebben de commercieel directeur vrijdag na telefonisch contact een email gestuurd waarin wij onze zorg voor een te hoge prijsstelling uitspraken", aldus Dekker. "Wij hadden verwacht dat Ajax zijn eigen supporters, die zich ook tegen Kiev weer geweldig achter de club schaarden, voor de groepsfase tegemoet zou komen."

Patrick van der Meer, de voorzitter van de AFCA Supportersclub, gaat nog een stapje verder in zijn woorden en zegt dat Ajax zijn fans misbruikt. "Na onze email hebben we niets meer van de directie vernomen. We krijgen een beetje het gevoel dat de Ajax-directie er vanuit gaat dat het na de groepsfase is afgelopen en er zoveel mogelijk geld binnengehaald moet worden, ten koste van de trouwe supporter. Zij worden op basis van hun emotionele betrokkenheid weer als melkkoe gebruikt."

Voor de hoge prijzen die Ajax berekend, krijgt de supporter wel clubs te zien, die tot de beste van de wereld worden gerekend. Zo krijgen de Amsterdammers in de groepsfase Real Madrid en AC Milan op bezoek. Auxerre is de andere tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen