Eerste verlies voor koploper Jong Oranje

Ger
2 september 2010, 23:14   Bijgewerkt: 3 september 2010, 01:29

Jong Oranje heeft de laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2011 verloren. De formatie van coach Cor Pot ging in Alcoy met 2-1 onderuit tegen Jong Spanje. De nederlaag heeft geen gevolgen voor Nederland. Aangezien alle zeven voorgaande duels in winst waren omgezet, had Jong Oranje de koppositie al definitief in handen.

Spanje opende de score halverwege de eerste helft. Het door Real Madrid ingelijfde talent Sergio Canales trof doel. Bas Dost bepaalde de ruststand niet veel later op 1-1. Tien minuten na de hervatting zette Diego Capel de gastheren opnieuw op voorsprong. Daar bleef het bij, hoewel Nederland wel aandrong op de gelijkmaker.

Dat streven werd bemoeilijkt door het gedwongen vertrek van Maikel Kieftenbeld een kwartier voor tijd. De invaller, tien minuten eerder in het veld gekomen voor Daley Blind, kreeg rood voor een overtreding op Ander Herrera. Bojan Krkic liet na de beslissing te brengen. De aanvaller van Barcelona miste in de slotfase een strafschop.

Spanje, dat onder meer aantrad met WK-gangers Javi Martinez (Athletic Bilbao) en Juan Mata (Valencia), moet zich als een van de vier beste nummers twee zien te plaatsen voor de beslissende play-offs in oktober. De Zuid-Europeanen spelen nog een laatste duel met Jong Polen. Nederland is al zeker van de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen