Groep B; Schalke ook in Lyon onderuit

14 september 2010, 22:53   Bijgewerkt: 14 september 2010, 23:02

Er komt voorlopig geen eind aan de dramatische seizoensstart van Schalke 04. Na drie competitienederlagen op rij ging de Duitse vice-kampioen dinsdag ook in Europees verband onderuit. Olympique Lyon was in Frankrijk met 1-0 te sterk.

Oud-Feyenoorder Michel Bastos was de matchwinner voor de Fransen. De linkspoot tikte van dichtbij binnen, ondanks verwoedde pogingen van Benedikt Höwedes om een treffer te voorkomen. Diezelfde Höwedes groeide later uit tot grote schlemiel van de wedstrijd. Hij kreeg nog voor rust een directe rode kaart voor een wilde overtreding. Een zware straf, want geel had ook volstaan voor de Duitse verdediger.

Met tien tegen elf slaagde Schalke er niet meer in om de opgelopen schade te herstellen. Bij Schalke stond Klaas-Jan Huntelaar in de basis, maar ook hij kon het niet bolwerken. De spits mocht van coach Magath de volle negentig minuten meedoen.

De andere wedstrijd in de groep, tussen Benfica en Hapoel Tel Aviv, eindigde in een eenvoudige zege voor de thuisploeg. Door goals van Luisao en Cardozo werd het 2-0 voor de Portugezen. Op speeldag twee speelt Schalke thuis tegen Benfica.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen