AZ komt goed weg tegen Sheriff

Koen Freriks
16 september 2010, 20:51   Bijgewerkt: 16 september 2010, 21:50

Zonder goed te spelen is AZ de Europa League donderdag begonnen met een zege. De Alkmaarders wonnen thuis met 2-1 van FC Sheriff uit Moldavië.Een doelpunt van Kew Jaliens in de slotfase bezorgde de thuisploeg de overwinning. Het was de eerste winst in vijf duels voor de ploeg van trainer Gertjan Verbeek. 

Verbeek wilde de ontmoeting met Sheriff aangrijpen om iets recht te zetten. Zijn ploeg staat in de eredivisie op een magere vijftiende plaats. De kampioen van twee seizoenen geleden komt bovendien moeilijk tot scoren. De teller staat op vijf competitiedoelpunten na evenveel duels. 

Deze meevaller zorgde er niet voor dat AZ in een hoger tempo ging spelen. De Noord-Hollanders vielen te voorzichtig aan en Sheriff kwam langzaam beter in de wedstrijd. Aanvaller André Diedhiou was een aantal keren gevaarlijk, maar Joey Didulica keepte attent. 

De gelijkmaker van Sheriff kwam net als het openingsdoelpunt knullig tot stand. Hector Moreno gleed een voorzet van Baco Nikolic in eigen doel. AZ leek genoegen te moeten nemen met een punt, maar een kopbal van verdediger Jaliens bezorgde de ploeg in de slotfase alsnog drie punten in groep E.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen