Groep B: Advocaat doet goede zaken met Russen

Ger
8 oktober 2010, 21:22   Bijgewerkt: 8 oktober 2010, 23:24

Dick Advocaat heeft vrijdagavond met Rusland goede zaken gedaan in de kwalificatie voor de eindronde van het EK voetbal. De Russen wonnen de lastige uitwedstrijd bij koploper Ierland met 2-3 Door de zege kwam Rusland op gelijke hoogte met Ierland en Slowakije, dat verrassend verloor in en van Armenië (1-3). De drie landen hebben zes punten uit drie duels.

Rusland nam in de eerste helft al ruim afstand van de enthousiaste Ieren. Aleksander Kerzhakov en Alen Dzagoev namen in de eerste helft de productie voor hun rekening: 0-2. Daar volgde in de tweede helft nog een treffer van Roman Shirokov op: 0-3. Daarmee leek het duel gespeeld, maar de Ieren vochten terug. Robbie Keane maakte uit een strafschop in de 72e minuut 1-3, zes minuten later was Shane Long goed voor de 2-3. Het duel stond onder leiding van de Nederlander Kevin Blom.

Armenië greep zijn eerste overwinning door Slowakije voor eigen publiek te verslaan: 3-1. In groep B was het na twee zeges de eerste nederlaag van de Slowaken. Yura Movsisyan zette Armenië halverwege de eerste helft op voorsprong. Slowakije, in juni door Oranje in de achtste finales op het WK in Zuid-Afrika uitgeschakeld, kwam nog voor de pauze op gelijke hoogte via Vladimir Weiss. Dankzij treffers van Gevorg Ghazaryan en Henrikh Mkhitaryan verzekerde Armenië zich in Jerevan alsnog van de drie punten.

Macedonië zegevierde op bezoek bij het bescheiden Andorra: 0-2. Ilco Naumoski en Vance Sikov waren de doelpuntenmakers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen