Beenhakker: "Gaan geen paniekvoetbal spelen"

25 oktober 2010, 11:51   Bijgewerkt: 25 oktober 2010, 15:02

Leo Beenhakker heeft maandagochtend tijdens een persconferentie in de Kuip nog maar eens benadrukt dat de positie van trainer Mario Been bij Feyenoord absoluut niet ter discussie staat. “We gaan geen paniekvoetbal spelen”, zei hij.

Feyenoord zit, zowel op sportief als financieel vlak, behoorlijk in de penarie. Zondag bereikte de malaise een dieptepunt met de 10-0 nederlaag bij PSV. Direct na die afstraffing stelde Been zijn positie in de kleedkamer ter beschikking. Hij kreeg echter de volle steun van de spelers en directie en dat blijft ook zo, stelde Beenhakker.

“Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat wat gisteren is gebeurd niet kan, en mag, gebeuren”, vervolgde de technisch directeur van de club uit de havenstad. “Maar laat ik, namens de hele Feyenoord-leiding, voorop stellen dat er geen enkele discussie is om enige wijziging aan te brengen in onze technische staf. Daar hebben wij geen enkel moment aan gedacht en dat zullen we ook niet doen. Uit ervaring kan ik jullie mededelen dat we een staf hebben die fantastisch functioneert, in alle opzichten.”

Voorafgaand aan de persconferentie had Beenhakker een gesprek met de directie en Been. Daar is onder meer gesproken over de vraag hoe de ontluisterende vijftiende plaats in de Eredivisie verbeterd kan worden. Dat moet gebeuren door de spelers, veelal net uit de jeugd afkomstig, en de staf het volledige vertrouwen te geven. “Dit kan je niemand verwijten”, vulde Beenhakker aan.

Feyenoord had overigens al rekening gehouden met een matig seizoen. “We hebben dat ook via de media gecommuniceerd. We moeten veel saneren en daar ontkomt ook het technische gedeelte niet aan. Vorig seizoen betaalden we bijvoorbeeld nog 19,5 miljoen euro aan salarissen, met jeugdspelers meegerekend. In totaal hadden we toen 51 contractspelers. Dit seizoen is dat al teruggebracht tot 12 miljoen euro.”

De huidige selectie zoveel mogelijk bij elkaar houden, is volgens Beenhakker van groot belang. “Er is nu, en de komende jaren, geen ruimte om te investeren. We kunnen geen huursommen of transfergeld betalen. Dus het enige wat we kunnen doen is het doorselecteren van de eigen jeugd. Normaal willen we hen bij Excelsior stallen, maar dat is op losse schroeven komen te staan omdat wij ze zelf nodig hebben. We moeten in elk geval keihard doorwerken met deze jongens. Ze willen allemaal. Maar tussen willen en kunnen zit een groot verschil”, besloot Beenhakker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen