BATE Borisov en CSKA Moskou overwinteren

4 november 2010, 21:25   Bijgewerkt: 4 november 2010, 23:54

BATE Borisov en CSKA Moskou hebben zich donderdag als eerste clubs verzekerd van overwintering in de Europa League. De Oost-Europese ploegen bewerkstelligden dat met 3-1 zeges op respectievelijk FC Sheriff en Palermo.

Het Wit-Russische BATE Borisov, dat pas in de laatste twintig minuten het verschil maakte met de Moldavische bezoekers, heeft met nog twee wedstrijden voor de boeg tien punten verzameld. Dat zijn er zeven meer dan nummers drie AZ en Sheriff en dus kan BATE Borisov niet meer buiten de top-twee van poule E vallen. Dinamo Kiev staat na de 2-0 zege op AZ tweede met zeven punten.

In groep F stelde CSKA Moskou een plaats in de knock-outfase veilig met een 3-1 thuiszege op Palermo. Bij rust stonden de Russen nog met 1-0 achter, maar mede door een assist van voormalig VVV-speler Keisuka Honda sleepten ze in het tweede bedrijf de winst toch nog in de wacht (3-1).

CSKA Moskou is na vier speeldagen nog zonder puntenverlies. Het is zelfs al bijna zeker van groepswinst. De voorsprong op nummer twee Sparta Praag, dat met 3-1 won bij Lausanne Sports bedraagt namelijk vijf punten. Palermo (drie punten) moet in de twee resterende wedstrijden aan de bak om te kunnen overwinteren. Lausanne, dat één punt heeft, is al uitgeschakeld. Op basis van het onderling resultaat kan de Zwitserse tweedeklasser Sparta Praag namelijk niet meer voorbij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen