Ook Zenit, Stuttgart en Porto naar volgende ronde

4 november 2010, 22:54   Bijgewerkt: 5 november 2010, 00:31

Na BATE Borisov en CSKA Moskou hebben ook Zenit St. Petersburg, VfB Stuttgart en FC Porto zich donderdagavond naar de knock-outfase van de Europa League gespeeld. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn dit de vijf enige ploegen die al zeker zijn van een langer verblijf in het Europese bekertoernooi.

Zenit leverde van alle overwinterende clubs tot dusver de beste prestatie. De equipe van coach Luciano Spalletti (foto) is na vier speeldagen namelijk al zeker van de winst van groep G. Dat kregen de Russen voor elkaar na een zege bij Hajduk Split. In het laatste half uur kreeg Zenit twee tegengoals van de Kroaten, maar omdat het toen al met 3-0 voor stond, had dit geen gevolgen voor de winst (3-2).

Zenit heeft nu twaalf punten. AEK Athene en Anderlecht staan na een onderlinge remise in Griekenland (1-1) gedeeld tweede met pas vier punten. Ze staan één punt voor op hekkensluiter Hajduk. De strijd om het tweede startbewijs van poule G voor de laatste 32 is dus nog volledig open.

Evenals Zenit is ook VfB Stuttgart nog zonder puntenverlies, maar de Duitse club kan mathematisch de eerste positie in groep H nog wél kwijtraken. Vanavond waren de Duitsers, die zonder de geblesseerde Khalid Boulahrouz speelden, veel te sterk voor Getafe, ondanks dat Ciprian Marica twaalf minuten voor tijd met een rode kaart naar de kleedkamers moest. De eindstand van 3-0 was toen al bereikt.

In dezelfde groep had Young Boys alvast een voorschot kunnen nemen op een ticket voor de tweede ronde, maar de Zwitsers verloren met 2-0 bij Odense BK. Daardoor blijven ze tweede met zes punten. Ze hebben drie punten meer dan nummers drie Odense en Getafe. Ook in deze poule is dus nog volop spanning voor plek twee.

FC Porto voegde zich met een 1-1 gelijkspel tegen Besiktas in het eigen Estadio Dragao bij BATE Borisov, CSKA Moskou, Zenit en Stuttgart bij de laatste 32. Met het punt komen de Portugezen op tien punten, waardoor ze niet meer uit de top-twee van poule L kunnen vallen.

Overigens kreeg FC Porto bij het verzekeren van Europese overwintering wel hulp vanuit Wenen. Daar won CSKA Sofia verrassend met 2-1 van Rapid Wien, waar Jan Vennegoor of Hesselink nog altijd in de lappenmand zit. Hierdoor blijft Rapid op drie punten staan en kan het de Portugezen dus niet meer voorbij. CSKA Sofia heeft nu ook drie punten. Door het resultaat in het Alpenland is Besiktas eveneens bijna een ronde verder. De Turken hebben zeven punten.

In poule J zijn de kaarten nog lang niet geschud. Na een 4-0 zege van Sevilla op Karpaty Lviv en het doelpuntloos gelijkspel tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund is alleen duidelijk dat de nog puntloze Oekraïense formatie niet langer in aanmerking komt voor de zestiende finales. Sevilla, PSG en Dortmund gaan op de laatste twee speeldagen uitmaken welke twee ploegen doorbekeren en wie met lege handen achter blijft. Ze hebben respectievelijk negen, acht en vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen