Berbatov maakt er vijf tegen Blackburn Rovers

27 november 2010, 17:45   Bijgewerkt: 27 november 2010, 19:29

Dimitar Berbatov zal de competitiewedstrijd tegen Blackburn Rovers niet snel vergeten. De spits van Manchester United had met vijf goals een groot aandeel in de 7-1 zege die zijn ploeg boekte. Daarmee nam United de koppositie over van Arsenal en veroverde Berbatov een plekje in de recordboeken van de Premier League.

Slechts driemaal eerder wist een speler vijf keer te scoren in een wedstrijd op het hoogste niveau in Engeland. Andy Cole was in 1995 de eerste, Alan Shearer (1999) en Jermain Defoe (2009) deden het kunstje later na. Even lonkte zelfs een record voor Berbatov, want zijn vijfde doelpunt tegen Blackburn viel al in minuut zeventig. De Bulgaar had vervolgens twintig minuten om nog een zesde te maken en zo op eenzame hoogte te komen in de recordboeken, maar dat luke niet. Het bleef bij vijf.

Tegen Blackburn begon het feestje van Berbatov al na twee minuten, toen hij op aangeven van Wayne Rooney de score opende. Na de 2-0 van Ji-Sung Park zorgde de Bulgaar nog voor rust voor 3-0, vlak na de pauze maakte hij 4-0. Nani tekende een minuut later voor het vijfde doelpunt van de dag, waarna het woord weer aan Berbatov was. Hij scoorde nog twee keer, voordat Samba iets terug deed namens Blackburn.

Man United heeft nu twee punten voorsprong op Arsenal, dat eerder vandaag knap met 2-4 won bij Aston Villa. Een andere titelkandidaat Manchester City, liet dure punten liggen. Op bezoek bij Stoke City kwam de miljoenenploeg niet verder dan 1-1. City kwam vijf minuten voor tijd op 0-1, in blessuretijd maakte Etherington gelijk.

Helemaal onderaan de ranglijst vonden West Ham United en Wolverhampton Wanderers aansluiting met de overige teams. West Ham won met 3-1 van Wigan Athletic, waar Ronnie Stam een basisplaats had. Wolverhampton was met 3-2 te sterk voor Sunderland. Sylvan Ebanks-Blake maakte in de slotfase de winnende goal.