Groep E: Roma wordt tweede, Basel naar EL

8 december 2010, 22:38   Bijgewerkt: 9 december 2010, 00:37

AS Roma heeft de strijd om de tweede plaats in groep E van de Champions League, achter poulewinnaar Bayern München, gewonnen van FC Basel. Bij CFR Cluj lieten de Italianen weliswaar punten liggen (1-1), maar Basel ging onderuit ging Bayern (3-0). Hierdoor gaat Roma naar de knock-outfase en Basel naar de Europa League.

{image[274552][right-half][]}Door een rake schuiver met links van Marco Borriello, na twintig minuten, kwam Roma op 0-1. Dat bleef het heel lang, pas in de slotfase slaagde de Amsterdammer Dominique Kivuvu (ex-NEC), vorige week nog matchwinner in de competitie, er met Cluj in de schade weg te werken. Lacina Traoré was trefzeker (1-1).

Door deze uitslag was Basel op voorhand al uitgeschakeld. De Zwitsers moesten namelijk een achterstand van drie punten goedmaken, maar pakten bij Bayern geen enkel punt. Franck Ribery was met twee treffers de grote plaaggeest van Basel. Ook Anatoli Tymoschuk was trefzeker voor der Rekordmeister, waar Mark van Bommel in de basis stond en Edson Braafheid op de reservebank zat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen