Barcelona wint van Malaga en loopt verder uit

Ger
16 januari 2011, 22:53   Bijgewerkt: 17 januari 2011, 01:00

FC Barcelona heeft optimaal gebruik gemaakt van het puntenverlies van rivaal Real Madrid. De equipe van trainer Pep Guardiola was zondagavond in het eigen Camp Nou te sterk voor het laaggeklasseerde Malaga CF: 4-1.

Malaga mocht zich in de strijd tegen degradatie dan wel hebben versterkt met onder anderen Martin Demichelis, Julio Baptista en Nacho Camacho, de laagvlieger stelde vrij snel vast dat er in Nou Camp geen kruimel te halen viel. Andrés Iniesta opende de score al na zeven minuten door de bal ineens via de paal achter de verbouwereerde doelman Sergio Asenjo, ook een aanwinst, te knallen. David Villa maakte er even later 2-0 van.

De mooiste treffer viel nog voor rust. Niet het afronden van Pedro verdiende de pluim, maar het fantastische steekpassje waarmee Lionel Messi Iniesta vrij voor Asenjo zette. Deze redde nog wel maar was in de rebound kansloos. Malaga kwam ver in de tweede helft nog even terug door Duda, maar de reactie van Villa kwam per ommegaande. Vlak daarna viel Ibrahim Afellay in voor Pedro. De oud-PSV'er was gretig en actief, maar een eerste treffer in Catalaanse dienst was hem niet gegund.

Dankzij de overwinning staat Barcelona nu vier punten voor op Real Madrid, dat eerder op de avond verrassend twee punten liet liggen bij hekkensluiter UD Almeria (1-1).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen