Van Hanegem noemt kritiek Been 'ongelooflijk'

31 januari 2011, 08:47   Bijgewerkt: 31 januari 2011, 08:55

Willem van Hanegem ziet definitief af van een samenwerking met Mario Been. De Kromme hoopte op een rol bij de technische staf, maar dat zag Been niet zitten. De coach stelde voor dat Van Hanegem de wedstrijden van Feyenoord zou gaan bekijken en een dag later daarover zou praten met Been, maar daar past hij voor.

Van Hanegem liet Been zaterdag telefonisch weten dat hij het voorstel van de coach naast zich neer legt. "Ik kijk áltijd goed naar wedstrijden, daar begint het al mee. En dan die vrijblijvendheid, het voelde gewoon niet goed. Het leek me een vervelend spelletje waarin ik terecht dreigde te komen en daar pas ik voor. Ik word heel erg moe van de politiek in en om het voetbal", zegt hij in zijn column in AD Sportwereld

Wat ook meespeelt, is de boze reactie van Been nadat de Kromme in zijn huiskrant uit de doeken had gedaan wat het duo op de golfbaan besproken had. "Ik las zelfs wat ik gegeten had", stelde Been gepikeerd. Van Hanegem snapt er niets van dat Been zo reageert. "Ongelooflijk. Waar ging het over? Ik had niet mogen zeggen dat hij een uitsmijter en ik een kroket op heb. Misschien is hij wel op dieet, dan begrijp ik zijn kritiek nog, anders niet. Ik kan niet zo goed met die overgevoeligheid overweg."

Been verwijt Van Hanegem dat hij in zijn columns te kritisch op hem is. "Toen Mario bij NEC trainde, heb ik meermalen geschreven dat Feyenoord eens over hem moest nadenken. In zijn eerste anderhalf jaar heb ik hem steeds, en terecht, positief bejegend. Maar nu eindelijk, na ook de 10-0 bij PSV graag met de mantel der liefde te hebben bedekt, begon de sfeer bij Feyenoord me tegen te staan. Ik heb vooral gezegd dat je jezelf niet kleiner moet maken dan je bent en dat er meer uit die spelersgroep te halen is. Mag dat alsjeblieft? Ik miszeg daar niets mee", vindt Van Hanegem.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen