Sorensen: "Eriksen kan een topper worden"

10 februari 2011, 17:59   Bijgewerkt: 11 februari 2011, 01:11

Afgelopen woensdag won Engeland in vriendschappelijk verband van Denemarken met 1-2. Bij beide nationale teams deed een jongeling nadrukkelijk van zich spreken. Was de Engelse bondscoach Fabio Capello na het duel vol lof over het optreden van de negentienjarige debutant Jack Wilshere, zo had de doelman van Denemarken Thomas Sorensen mooie woorden over voor zijn jonge landgenoot Christian Eriksen. De pas achttienjarige Ajacied speelde een uitstekende wedstrijd tegen de Engelsen.

"Hij zal fouten maken en slechte wedstrijden spelen, maar hopelijk is hij in twee tot vier jaar tijd een geweldige speler", sprak de keeper van Stoke City op de website van de wereldvoetbalbond FIFA zijn vertrouwen uit in Eriksen. "Hij heeft de kwaliteit om dat te worden."

Sorensen ziet weinig overeenkomsten in het spel van Wilshere en de Deense jongeling. "Het zijn twee verschillende spelers. Wilshere is geweldig in het passen van de bal en heeft een uitstekende kijk op het spel. Eriksen is een dynamische speler die aan de bal misschien niet zo sterk is als Wilshere. Hij is echter een gevaarlijke speler: erg direct en snel en bovendien heeft hij een geweldig schot."

"Beiden zijn ze nog niet zo lang geleden doorgebroken, maar de hoop van de natie is op ze gevestigd. Toen Eriksen voor het eerst onderwerp van gesprek werd kwamen er direct vergelijkingen met Michael Laudrup. Hij heeft het daarna even moeilijk gehad, maar nu speelt hij weer in het eerste van Ajax. Hij is volwassener. Hij heeft de hoge verwachtingen een plaats gegeven. Hij is niet te vergelijken met Laudrup: het is een leuk verhaal voor media maar je moet mensen de ruimte geven", besluit de Deense sluitpost.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen