Groep B: Ierland en Slowakije naast Rusland aan kop

26 maart 2011, 22:25   Bijgewerkt: 26 maart 2011, 23:55

Rusland heeft zaterdag twee dure punten laten liggen in de kwalificatiecyclus voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Het elftal van bondscoach Dick Advocaat ging voorafgaand aan het duel aan de leiding in poule B en had goede zaken kunnen doen door de uitwedstrijd bij de nummer twee Armenië te winnen. De Russen kwamen in Jerevan echter niet verder dan een bloedeloze 0-0. Ierland en Slowakije wisten maximaal te profiteren van de remise van Rusland en kwamen op gelijke hoogte met de koploper in de groep.

Armenië, dat nog de wel de eerste mogelijkheid in de wedstrijd kreeg, moest het initiatief aan de bezoekers laten. Aleksandr Kerzhakov en Yuri Zhirkov lieten in de eerste helft na om Rusland op voorsprong te zetten. Na de rust waren de bezoekers, die Arsenal-aanvaller Andrei Arshavin nog een goede kans zagen missen, ondanks het flinke overwicht ook niet in staat om het net te vinden. 

De remise betekende goed nieuws voor Ierland en Slowakijke. Beide landen wisten hun kwalificatieduels van respectievelijk Macedonië en Andorra te winnen, waardoor ze zich naast de Russen aan kop nestelden in poule B. De Ieren wonnen thuis met 2-1, dankzij treffers van Aiden McGeady en Robbie Keane. Slowakije won in een matige vertoning met 0-1 op bezoek in het dwergstaatje Andorra. Filip Sebo kroonde zich halverwege de eerste helft tot matchwinner.

Ierland, Rusland en Slowakije delen nu de leiding met tien punten uit vijf duels. De Ieren beschikken over het beste doelsaldo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen