Groep E: misser Zlatan deert Zweden niet

29 maart 2011, 22:57   Bijgewerkt: 30 maart 2011, 11:11

Zweden blijft in de race voor deelname aan het EK van 2012 in Polen en Oekraïne. De Scandinaviërs wonnen dinsdag de kwalificatiewedstrijd thuis tegen Moldavië met 2-1. Mikael Lustig en Sebastian Larsson maakten de goals. Zlatan Ibrahimovic miste op slag van rust, bij een 1-0 stand, een strafschop. Het was alweer de derde penalty in korte tijd die de Zweden onbenut lieten. In de slotfase werd het nog spannend door de aansluitingstreffer van Viorel Frunza, maar het bleef bij 2-1.

Door de winst neemt Zweden de tweede plek in groep E over van Hongarije. Beide landen hebben negen punten, maar de Noord-Europeanen hebben nog een duel tegoed. De achterstand op Oranje bedraagt al zes punten. De ploeg van Bert van Marwijk speelt later vanavond tegen de Hongaren.

Overigens was Zweden zoals gebruikelijk weer behoorlijk Eredivisie-getint. Andreas Isaksson (PSV), Andreas Granqvist (FC Groningen), Emir Bajrami (FC Twente) en Pontus Wernbloom (AZ) stonden in de basis bij de noorderlingen. Laatst vermelde werd na driekwart wedstrijd afgelost door clubgenoot Rasmus Elm.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen