Oranje toont karakter in doelpuntenfestijn

29 maart 2011, 22:22   Bijgewerkt: 29 maart 2011, 23:11

Oranje blijft boeien. Ditmaal niet met prachtig voetbal, maar wel met goals. Niet minder dan vijf keer wist de ploeg van Bert van Marwijk dinsdag het net te vinden tegen Hongarije. Dat was ook nodig, wat door slordig voetbal dreigde tot tien minuten voor tijd puntverlies. Dirk Kuyt tilde de score met twee goals echter van 3-3 naar 5-3.

Dat bood kansen voor Hongarije. Nadat een treffer van PSV-aanvaller Balazs Dzsudzsak werd afgekeurd (hij nam een vrije trap te snel) en Gergely Rudolf op slag van rust te slordig omging met een schietkans, was het na rust ineens prijs voor de bezoekers. Binnen vijf minuten scoorden ze twee keer. Eerst met een van richting veranderde inzet van Rudolf na een kort genomen hoekschop, daarna met een fraaie volley van aanvoerder Zoltan Gera. En dus was het ineens 1-2 voor de Hongaren.

Weer moest Oranje dus komen en opnieuw stelde de ploeg niet teleur. Na een geweldige voorzet van Afellay tekende Dirk Kuyt voor de 4-3 en even later maakte diezelfde Kuyt zelfs ook nog 5-3. Zijn als voorzet op Ruud van Nistelrooy bedoelde boogbal zeilde over de Hongaarse doelman Fülöp bij de tweede paal binnen.