Column: talenten mogen Feyenoord niet laten vallen

25 april 2011, 10:52

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kan het Legioen weer echt trots op Feyenoord zijn. Tegen PSV nam de ploeg niet alleen revanche voor de 10-0 van eerder dit seizoen, maar liet het ook zien uitstekend te kunnen voetballen. Alles wat in de eerste seizoenshelft niet goed ging, gaat nu wel goed.

De kracht van Feyenoord lag in de as van het veld. Stefan de Vrij en Ron Vlaar kunnen niet alleen prima verdedigen, maar bouwen het spel van achteruit ook uitstekend op. Leroy Fer speelde op het middenveld een geweldige wedstrijd en was overal, Georginio Wijnaldum was als 'nummer tien' bij vlagen ongrijpbaar en scoorde twee keer en spits Luc Castaignos zorgde met een knappe goal voor de beslissing.

Clubliefde of betrokkenheid is in het profvoetbal geen gemeengoed. Spelers denken, meestal terecht, vooral aan zichzelf. En ongetwijfeld kunnen Vlaar, De Vrij, Fer en Wijnaldum er elders sportief en financieel op vooruit gaan. Maar het zijn, op Vlaar na, allemaal jongens uit de eigen jeugd van Feyenoord. De club heeft in ze geïnvesteerd en ze de kans gegeven om door te breken, te falen en weer op te krabbelen.

Als de vier talenten inderdaad niet verlengen, is Feyenoord weer helemaal terug bij af. De vooruitgang die het afgelopen half jaar geboekt is, is dan niets waard geweest. Dan staat Feyenoord volgend seizoen weer te worstelen in het rechterrijtje.

Dat moeten de talenten hun club niet aan willen doen. Sentimenten tellen niet in de harde profwereld, maar De Vrij, Vlaar, Fer en Wijnaldum mogen hun club en het Legioen nu niet in de steek laten. Blijf nog even, help de club er bovenop. Dan kan je over een paar jaar door de voordeur vertrekken, in plaats van nu door de achterdeur.

Roland Mather

Twitter: @rolandmather

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen