Heerenveen gaat door met vrouwenvoetbal

Ger
28 april 2011, 15:57   Bijgewerkt: 28 april 2011, 16:39

SC Heerenveen gaat definitief nog een seizoen door met het vrouwenteam. De Friese club heeft dankzij een speciale sponsorgroep de benodigde financiën voor elkaar gekregen.

Heerenveen maakte eerder deze maand nog bekend na dit seizoen te stoppen met het vrouwenproject. Dankzij de helpende hand van sponsors kan de ploeg toch minimaal een jaar door. De club gaat met de geldschieters aan een actieplan werken om het vrouwenvoetbal verder commercieel te ontwikkelen. De opbrengst van de bekerfinale tegen de voetbalsters van AZ in het Abe Lenstra Stadion op 21 mei zal in ieder geval ten goede komen aan het vrouwenvoetbal van Heerenveen.

De doorstart van de pompeblêddenequipe is goed nieuws voor de KNVB. Door het verdwijnen van de vrouwenteams van AZ en Willem II dreigden er te weinig deelnemers over te blijven voor een volwaardige competitie. Met Heerenveen, ADO Den Haag, FC Twente, FC Zwolle, VVV Venlo en FC Utrecht zijn er nu voldoende clubs voor een continuering van de Eredivisie voor vrouwen. Daarnaast heeft RBC Roosendaal plannen om een vrouwentak op te starten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen