Benfica en Braga houden het wél spannend

28 april 2011, 23:01   Bijgewerkt: 28 april 2011, 23:06

Waar FC Porto de spanning in de ene halve finale van de Europa League al volledig weggenomen lijkt te hebben (5-1 overwinning op Villarreal), valt de beslissing in de halve eindstrijd tussen Benfica en Sporting Braga pas volgende week. Benfica won donderdag thuis met 2-1 van de Arsenalisten, maar die hebben dus nog alle kans op het bereiken van de finale, zeer waarschijnlijk dus tegen de landgenoten van Porto.

Tien minuten in de tweede helft. Zoveel was genoeg voor Benfica en Sporting Braga om de drie doelpunten op het scorebord te brengen. Jardel opende na vijftig minuten de score. Eén minuut later was het door toedoen van Vandinho weer gelijk, maar uitblinker Oscar Cardozo schoot Benfica in de 59ste minuut naar een nieuwe, tevens definitieve voorsprong. De Paraguayaan vuurde een vrije trap raak: 2-1.

De return is volgende week donderdag in het Estádio AXA van Sporting Braga.