Zwolle-keeper Boer wil snel stapje hogerop

6 mei 2011, 20:01

Diederik Boer is onder de lat al jaren het gezicht van FC Zwolle. Maar als het aan de 30-jarige keeper ligt, komt daar binnenkort verandering in. De Emmeloorder heeft vrijdag aangegeven toe te zijn aan een stapje hogerop.

“Ik ben nu 30 jaar. Dus de stap hogerop moet nu wel gemaakt worden, anders blijf je te lang in de Jupiler League hangen. Ik wil dolgraag een stap omhoog, het liefst zo snel mogelijk”, aldus Boer tegenover RTV Oost. “Maar er is nog niets concreet.”

Boer deed deze uitspraken in de voorbeschouwing op het duel Cambuur- Zwolle. Deze moet de sluitpost aan zich voorbij laten gaan omdat hij is geschorst vanwege zijn rode kaart tegen Sparta. “Het was absoluut rood. Dat lijkt me duidelijk. Maar ik had wel de intentie om de bal te spelen, alleen ik was te laat. Dat me ernstig gemeen spel ten laste werd gelegd, vind ik overdreven.”

Leon ter Wielen is vanavond in Leeuwarden opnieuw de vervanger van Boer. Met hem tussen de palen maakt Zwolle nog een minimale kans op de titel. Dan moet het zelf winnen en moet RKC verliezen bij Fortuna. Als de Overijsselaars ruim winnen in Friesland, is een remise van lijstaanvoerder RKC ook al voldoende. De KNVB houdt rekening met die scenario’s, want er is ook een kampioensschaal in Leeuwarden aanwezig. “Laten we hopen dat we die alsnog de lucht in mogen gooien, maar het is helder dat we daar een grote dosis geluk voor nodig hebben”, besluit Boer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen