Groep B: Drie koplopers begaan geen misstap

4 juni 2011, 23:43   Bijgewerkt: 5 juni 2011, 09:37

De spanning in Groep B blijft om te snijden, aangezien de drie koplopers zaterdag geen punten hebben laten liggen. Rusland, Slowakije en Ierland wisten alledrie hun EK-kwalificatieduel te winnen. De Russen zegevierden met 3-1 over Armenië, de Slowaken versloegen Andorra met 1-0. De Ieren, die met 2-0 van Macedonië wonnen, mogen zich koploper noemen op basis van het beste doelsaldo.

Rusland kwam halverwege de eerste helft op achterstand dankzij een treffer van Marcos Pineiro Pizzelli. Nauwelijks een minuut later zorgde Tottenham Hotspur-spits Roman Pavlyuchenko voor de 1-1, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de winst en kreeg die ook doordat Pavlyuchenko het weer op zijn heupen kreeg. De aanvaller wist in het laatste half uur van de wedstrijd nog twee keer het net te vinden, waarvan eenmaal vanaf de strafschopstip..

Slowakije nestelde zich naast Rusland aan kop van Poule B. Miroslav Karhan maakte namens de Slowaken een half uur voor tijd het enige doelpunt van de avond. Ierland zette zich later op de avond aan de leiding in de groep dankzij twee treffers van Robbie Keane in de eerste helft: 2-0.

De Ieren hebben door de zege nu dertien punten uit zes duels, evenveel als Rusland en Slowakije, die op basis van een slechter doelgemiddelde respectievelijk tweede en derde staan in de poule.