Bosvelt: "Zolang ik fit ben, wil ik voetballen"

Ger
24 augustus 2005, 06:00

In de spectaculaire wedstrijd tegen Roda JC maakte Paul Bosvelt afgelopen zaterdag zijn thuisdebuut voor SC Heerenveen. De 35-jarige middenvelder, die eerder uitkwam voor Go Ahead Eagles, FC Twente, Feyenoord en Manchester City, lijkt aan zijn laatste klus bezig. FCUpdate.nl sprak met Bosvelt over zijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen. "Als we de individuele fouten achterwege kunnen laten, worden we alleen nog maar beter."

De wedstrijd tegen Roda JC was er eentje met twee gezichten.

Ja, dat lijkt me wel. Zeker gezien de stand. Ik denk dat wij de eerste helft niet goed in ons spel kwamen. In de tweede helft heeft het publiek een flitsend Heerenveen gezien.

Waarom lukte het jullie niet om tijdens de eerste helft in je spel te komen?

Misschien doordat er een beetje druk op ons lag voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Aan de andere kant vond ik ons vooral in de omschakeling van balverlies naar balbezit slordig. Daardoor konden we niet echt goed aansluiten. Het veld bleef groot. Ik denk dat we Roda in de kaart speelden door onnauwkeurig te spelen. Uit de strafschop blijkt dat bijvoorbeeld.

Heeft die slordigheid ook te maken met het feit dat Heerenveen een aantal nieuwe spelers moet inpassen?

Ik denk dat je niet zomaar het vertrek van drie of vier basisspelers kunt opvangen. Het waren ook belangrijke spelers, dus dat is zeker een gemis. Dan moet je altijd nog maar zien hoe dat ingevuld gaat worden. Maar individuele fouten hebben niets te maken met spelers die weggaan of komen. Gelukkig scoorden we net voor rust de 1-2, waardoor we nog een beetje hoop hadden. Bij Roda ontstond juist wat onrust.

Die goal vlak voor rust van Ugur Yildirim was dus zeer belangrijk?

Het is natuurlijk een heel andere situatie als met 1-2 gaat rusten in plaats van 0-2. Wat ik al zei, bij Roda bracht het juist wat onrust. Ik dacht dat ze in de tweede helft verder van de goal probeerden te spelen, maar dat deden ze niet echt sterk. Daardoor konden we er een paar keer goed doorheen komen. En als je dan vrij kort achter elkaar kunt scoren, kantelt zo'n wedstrijd natuurlijk.

Hoe bevalt het je bij Heerenveen?

Ik heb tijdens de voorbereiding twee weken moeten missen. Dat vind ik achteraf gezien wel jammer. Voor de rest bevalt het me gewoon heel goed. Het is nu een kwestie van wedstrijden spelen en nog steeds meer inhoud proberen te krijgen.

Hoe is je overgang van Manchester City naar Heerenveen nu precies verlopen?

Ik heb zo'n drie maanden voor het einde van het vorige seizoen een aanbieding gehad van City. Maar door de managerwissel moest ik wachten tot de zomer, en hebben ze die eerste aanbieding ook weer ingetrokken. Toen hebben we toch besloten om terug naar Nederland te gaan. In die periode belde Heerenveen toevallig. Doordat City de aanbieding uitstelde, bestond er nauwelijks twijfel. De twee jaar in Engeland zijn mooi geweest, maar we misten toch onze familie en vrienden.

Klikt het intussen met je nieuwe medespelers?

De eerste helft tegen Roda misschien iets minder. Het is altijd gerelateerd aan hoe het gaat in de wedstrijd. Ik vind wel dat we als ploeg een voorsprong van 5-2 beter moeten uitspelen. Dat komt wellicht door de drang om nog de 6-2 en de 7-2 te willen maken. Ik denk dat we daarin slimmer en klinischer kunnen zijn.

Heeft dat te maken met de jeugdige onervarenheid in de ploeg?

Ja, misschien. Deze keer liep het goed af en is het wel oké en maal je er niet meer zo om. Maar ik denk wel dat we er een les uit moeten trekken. Voor hetzelfde geld valt de 5-5 nog en ben je natuurlijk heel zuur. Gelukkig is de wedstrijd goed verlopen en ik denk dat we ook nog een beetje pech hadden. Volgens mij hadden we nog een penalty verdiend in de tweede helft. Al met al is het een lekkere overwinning.

Wat is er dit seizoen mogelijk voor Heerenveen?

Ik denk dat we de goede eerste helft tegen Roda moeten doorzetten in de rest van de wedstrijden. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Van de fouten in de eerste helft kunnen we in ieder geval leren. Als we de individuele fouten achterwege kunnen laten, worden we alleen nog maar beter.

Je lichaam kan een nieuw seizoen nog steeds goed aan?

Nou ja, dit soort wedstrijden hakt er wel in. Voorlopig gaat het goed. Zoals ik eerder zei, heb ik twee wedstrijden gemist in de voorbereiding. Dat merk je toch altijd wel. Ik moet zelf inschatten of ik het nog aan kan. Zolang ik fit bent, wil ik voetballen. En ik voel me op dit moment nog fit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen