Engelsen na dramatisch slot uit jeugd-EK

19 juni 2011, 22:36   Bijgewerkt: 19 juni 2011, 22:45

Voor Jong Engeland zit het EK voor spelers tot 21 jaar er op. De titelfavoriet moest in zijn laatste groepswedstrijd winnen van Jong Tsjechië om de halve finale te bereiken en dat leek te gaan lukken, maar in de slotfase ging het alsnog mis.

Jong Engeland en Jong Tsjechië hielden elkaar lang in balans, maar met nog een kwartier te gaan zette Danny Welbeck de Engelsen op voorsprong. Op aangeven van Daniel Sturridge kopte de spits van Manchester United zijn land naar 1-0. Een verdiende voorsprong, want qua veldspel had Tsjechië weinig te vertellen gehad. De goal van Welbeck leek genoeg voor Engeland, maar in de laatste minuten ging het mis. Invaller Jan Chramosta schoot de Tsjechen naar 1-1 en toen Tomás Pekhart er in blessuretijd 1-2 van maakte, was het doek definitief gevallen voor de Engelsen.

Jong Tsjechië eindigde door de winst als tweede in de groep, achter Jong Spanje. De Spanjaarden wonnen met 0-3 van Oekraïne en wonnen daardoor de groep. In de halve finale speelt Spanje tegen Wit-Rusland, Tsjechië treft Zwitserland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen