Janssen: "Ik pas bij gemoedelijkheid Twente"

20 juni 2011, 18:10   Bijgewerkt: 20 juni 2011, 18:51

FC Twente is vandaag (maandag) als eerste eredivisieclub begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. In Hengelo trainden de Tukkers onder het toeziend oog van enkele honderden toeschouwers onder leiding van Youri Mulder. Co Adriaanse, wiens komst vanmiddag bevestigd werd, was nog niet van de partij. Dat geldt ook voor alle internationals in de Twentse gelederen.

Twente legt de komende dagen het accent op de conditie “Het is zaak om fit te worden. Dat is het belangrijkste van de voorbereiding”, legt Mulder uit op de website van zijn ploeg. De ex-speler van de Overijsselse club maakt vanaf dit seizoen deel uit van de technische staf van Twente. “Het voelt lekker om weer op het veld te staan. Het is twee jaar geleden dat ik bij Schalke trainde. Wennen is het dus niet. Het voelt goed om weer te beginnen. Waarom Twente mij in de staf wil? Ik denk dat ik goed pas bij de club, ken de club erg goed en ben bekend met de manier van voetballen.”

Een andere nieuwkomer is Willem Janssen, overgenomen van Roda JC Kerkrade. “Het was wel even spannend”, zegt de middenvelder over zijn vuurdoop. “De eerste training is altijd even wennen en dan ook nog bij een nieuwe club. Ik ben heel positief nadat ik dat ook al was toen ik hier tekende. De club geeft mij een erg goed gevoel. Ze is gemoedelijk. Ik denk dat ik daarbij pas. Over een paar weken speel je al om de prijzen en Champions League. Dat zijn dingen die ik nog niet heb meegemaakt. Ik kijk er erg naar uit.” Maar eerst speelt Twente op donderdag in Vriezenveen de eerste oefenpot, tegen Twenterand. Begin juli gaat het op trainingskamp naar Zeeland.

Janssen hoopt zich verder te ontwikkelen bij Twente. “De concurrentie is groot”, stelt de Nijmegenaar. “Dat helpt je om beter te worden. Bij Roda was ik inmiddels een vaste waarde. Dan weet je dat je speelt. Dat is hier niet. Ik zal hier moeten knokken voor mijn plek. De uitdaging is groot. Ik moet me nu bewijzen.”

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen