Janko goud waard voor gehavend FC Twente

26 juli 2011, 22:28   Bijgewerkt: 26 juli 2011, 23:02

FC Twente kan tevreden zijn. Ondanks de afwezigheid van en half basiselftal en het feit dat de ploeg door de bouwramp van eerder deze maand niet in de eigen Grolsch Veste kon spelen, zette de ploeg dinsdag een flinke stap richting de laatste voorronde van de Champions League. Door twee goals van Marc Janko werd FC Vaslui in het Gelredome met 2-0 verslagen. De return is volgende week in Roemenië.

Het blijft een merkwaardig fenomeen: nog voordat er ook maar één wedstrijd in competitieverband gespeeld is, staan er al miljoenen op het spel voor FC Twente. Wedstrijdritme is vooralsnog alleen opgedaan in oefenpotjes tegen amateurs of vermoeide profclubs. Maar toch gelden er geen excuses: er moet gewonnen worden van FC Vaslui. Uitschakeling zou namelijk niet alleen financieel, maar ook sportief een debacle betekenen. Het Europese seizoen 2011/ 2012 zit er dan al op.

Die cijfers, 2-0, houden in dat het gek moet lopen wil FC Twente de volgende ronde niet halen. Als de ploeg van trainer Co Adriaanse volgende week in Roemenië één keer scoort, moet de thuisploeg er al vier maken. Als FC Twente er inderdaad in slaagt om de Roemenen uit te schakelen, gaat het naar de laatste voorronde van de Champions League. Daarin wacht een tegenstander van Europees topniveau, maar als FC Twente dat verliest mag het altijd nog verder in de Europa League.

Even leek Vaslui nog op jacht te gaan naar de belangrijke uitgoal, maar na een slordig kwartiertje herpakte FC Twente zich weer. De Tukkers speelden de partij keurig uit, in de wetenschap dat 2-0 moet volstaan om het karwei volgende week in Roemenië af te maken. Daarna, na die return, begint het seizoen voor de mannen van Adriaanse pas echt. Maar de eerste buit is dan in ieder geval alvast binnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen