Genk wint 'rood' duel in extremis, Rangers verliest

26 juli 2011, 23:10   Bijgewerkt: 26 juli 2011, 23:26

RC Genk heeft dinsdagavond een overwinning uit het vuur gesleept tegen Partizan Belgrado in de derde voorronde van de Champions League. In eigen huis boog de Belgische landskampioen in de slotfase een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege. Glasgow Rangers ging thuis verrassend onderuit tegen Malmö FF: 0-1.

Anele Ngongca bracht Genk na een half uur spelen in de problemen door een directe rode kaart te incasseren. Nadat beide ploegen de kleedkamers hadden opgezocht met een 0-0 stand, zorgde Partizan-speler Stefan Babovic er drie minuten na rust met zijn tweede gele kaart voor dat beide elftallen met tien man stonden.

De Servische club ging aanvankelijk beter om met de tien tegen tien-situatie. Nemanja Tomic bracht Partizan in de 65e minuut op voorsprong: 0-1. Toch was het Genk dat er met de zege vandoor ging. Nadat Jelle Vossen (foto) de thuisclub twintig minuten voor tijd vanaf de penaltystip op gelijke hoogte met de Serviërs had gebracht, bezorgde Marvin Ogunjimi Genk in de allerlaatste minuut de volle buit.

Glasgow Rangers wist geen goed resultaat tegen Malmö FF te boeken. Daniel Larsson tekende namens de bezoekers uit Zweden al na twintig minuten voor de eindstand. Rubin Kazan verschafte zich net als Malmö een goede uitgangspositie voor de return door de heenwedstrijd tegen Dinamo Kiev met 0-2 te winnen. Alan Kasaev en Bibers Natcho (penalty) scoorden voor de bezoekers.