Twente geen reekshoofd na zege Benfica

3 augustus 2011, 22:38   Bijgewerkt: 4 augustus 2011, 00:54

FC Twente kan een beschermde status in de vierde voorronde van de Champions League vergeten. Indien Benfica het niet zou redden tegen Trabzonspor zouden de Tukkers, die zelf FC Vaslui uitschakelden, vrijdag bij de loting reekshoofd zijn. Zover kwam het echter niet.

Benfica zette woensdag namelijk geen misstap tegen Trabzonspor. De Portugezen waren, gezien de 2-0 thuiszege van vorige week, in een goede uitgangspositie naar Turkije gereisd en daar trokken ze het startbewijs voor de laatste kwalificatieronde over de streep. Het werd 1-1.

Nolito schoot Benfica na negentien minuten op 0-1. ex-SC Heerenveen-aanvaller Paulo Henrique, afgelopen seizoen een ware sensatie bij Westerlo, maakte na een half uur nog wel gelijk voor Trabzonspor. Het was echter te laat voor de ommekeer. Adrian Mierzejewski (Trabzonspor) kreeg na de pauze overigens nog rood.

Evenals Benfica hield Racing Genk stand in een heksenketel. De Belgisch kampioen speelde bij Partizan Belgrado met 1-1 gelijk. Vorige week waren ze op eigen veld al met 2-1 te sterk voor de Serviërs, en dus staan ze in de laatste voorronde. Jelle Vossen was de grote held van de Belgen. Hij vuurde dertien minuten na de pauze raak vanaf elf meter, waarmee hij de verlossende 1-1 maakte voor Genk.

Maccabi Haifa werkte zich ook naar de laatste schifting. Tegen NK Maribor speelden de Israëliërs vanavond slechts 1-1, maar het thuisduel met de Slovenen hadden ze vorige week al met 2-1 gewonnen. Dinamo Zagreb zegevierde in Finland toen met dezelfde cijfers bij HJK Helsinki. Met een 1-0 overwinning op de Finse kampioen maakten de Kroaten vanavond in eigen huis het karwei af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen