Pastoor: "Al met al een verdiende zege"

16 augustus 2011, 08:00

NEC boekte maandag de eerste overwinning in de nieuwe competitie. Voor eigen publiek wonnen de Nijmegenaren met 2-0 van Excelsior. Coach Alex Pastoor, vorig seizoen nog de trainer van de Kralingers, vond zijn ploeg met name voor rust sterk.

“We zetten veel druk op de tegenstander en kregen veel kansen”, zegt Pastoor op de website van NEC. “Het enige waarin we faalden was de afronding. In de tweede helft gingen we te geforceerd op zoek naar een doelpunt, waardoor we te gehaast gingen spelen en mensen te vaak niet op de goede plek liepen. Excelsior werd een paar keer heel gevaarlijk en raakte zelfs de lat. Een doelpunt voor hen was wel zeer tegen de verhouding in geweest, maar ook die tellen en dan hadden we wel achter de feiten aangelopen natuurlijk."

Zover kwam het niet, want Melvin Platje maakte met twee prachtige treffers het verschil. Pastoor: “Ik denk dat het al met al een meer dan verdiende overwinning was, die moeizaam tot stand is gekomen. Nu zondag uit naar AZ. Kan moeilijk zijn inderdaad, maar dat is maar theorie. De praktijk kan altijd zomaar anders zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen