Lyon wint, Kopenhagen in de problemen

16 augustus 2011, 22:40   Bijgewerkt: 17 augustus 2011, 01:30

FC Kopenhagen haalde vorig jaar nog de laatste zestien in de Champions League, maar volgende week moet de kampioen van Denemarken flink aan de bak om het hoofdtoernooi te bereiken. Het verloor dinsdag de eerste ontmoeting met Viktoria Plzen in de vierde voorronde voor eigen publiek ruim: 1-3.

Na een 0-0 ruststand maakte Viktoria Plzen in het eerste kwartier van de tweede helft het verschil, met de nodige hulp van Kopenhagen. Daniel Kolar en Sölvi Ottesen (eigen doelpunt) waren trefzeker voor de Tsjechen. Diezelfde Ottesen herstelde na zeventig minuten zijn eigen fout enigszins met de aansluitingstreffer, maar tien minuten later bracht Martin Fillo de marge weer op twee voor Viktoria Plzen: 1-3.

Olympique Lyon won op eigen terrein met dezelfde cijfers van Rubin Kazan. De Fransen kwamen door een tegentreffer van Vladimir Dyadyun al na drie minuten met 1-0 achter, maar ze toonden veerkracht. Ook zij werden geholpen door een eigen doelpunt. Nadat Bafétimbi Gomis in de tiende minuut gelijk had gemaakt, passeerde Solomon Kverkveliya van Rubin Kazan op slag van rust zijn eigen keeper. Jimmy Briand schoot Lyon twintig minuten voor tijd naar een goede uitgangspositie: 3-1.

Evenals Plzen en Lyon heeft Sturm Graz een gerede kans om het hoofdtoernooi te bereiken. De Oostenrijkers begonnen het tweeluik met BATE Borisov met een 1-1 gelijkspel. Manuel Weber zette hen in Wit-Rusland na twaalf minuten op voorsprong. Marko Simic maakte na een klein uur gelijk namens de thuisclub (1-1).

De returns zijn volgende week. Morgen (woensdag) zijn er nog vijf wedstrijden in de laatste kwalificatieronde van het miljoenenbal.