Arsenal met de schrik vrij, Plzen voltooit stunt

24 augustus 2011, 22:41   Bijgewerkt: 25 augustus 2011, 01:41

Arsenal heeft de groepsfase van de Champions League bereikt. De Engelse club vloerde Udinese woensdag in Italië met 2-1 en dat was ruim genoeg voor plaatsing. Ook BATE Borisov en Viktoria Plzen schaarden zich in het hoofdtoernooi.

Het was even schrikken voor Arsenal in Udine. Antonio Di Natale raakte in de openingsfase nog de paal, maar kopte Udinese vijf minuten voor rust alsnog op voorsprong. Daarmee was de marge die de Londenaren vorige week in eigen huis hadden opgebouwd vervlogen.

Het kwam echter toch nog goed voor Arsenal. Robin van Persie hielp de equipe van manager Arsene Wenger over het dode punt. Tien minuten na rust maakte de aanvoerder er 1-1 van, na voorbereidend werk van Gervinho.

Vier minuten later ontsnapte Arsenal aan een nieuwe achterstand doordat Di Natale een penalty, toegekend vanwege hands van oud-Ajacied Thomas Vermaelen, op Arsenal-keeper Wojciech Szczesny mikte. Met een individuele actie schoot Theo Walcott The Gunners tien minuten later in veilige haven: 1-2.

Ook Viktoria Plzen is door. De kampioen van Tsjechië legde de basis voor plaatsing voor het hoofdtoernooi afgelopen week in Denemarken, waar het FC Kopenhagen met 3-1 versloeg. Thuis gaf het de marge niet meer weg, al kwam het door een tegentreffer van Cristian Bolanos wel op achterstand. Marek Bakos en Michal Duris herstelden na rust de schade en bezorgden Plzen zijn eerste CL-deelname: 2-1.

De eerste ontmoeting tussen BATE Borisov en Sturm Graz eindigde vorige week in Wit-Rusland in 1-1. En dus wisten de Oost-Europeanen dat ze in Oostenrijk moesten scoren en de nul moesten houden. Bij rust zag het er al goed uit voor hen; door toedoen van Aleksandr Volodko stond het bij de pauze met 1-0 voor. Marko Simic schoot BATE Borisov twintig minuten voor tijd definitief de Champions League in: 0-2. In het seizoen 2008/09 maakten de Wit-Russen hun debuut bij de elite van Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen