Nederlanders helpen Sporting aan winst

20 september 2011, 00:25   Bijgewerkt: 20 september 2011, 08:36

Sporting Lissabon kruipt langzaam maar zeker richting de top van de Portugese competitie. Maandag pakte de vernieuwde ploeg drie punten in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Rio Ave. Onder meer dankzij doelpunten van de Nederlanders Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars werd het 2-3 voor het ambitieuze Sporting.

Sporting kende een droomstart in Rio Ave. Al na twee minuten zorgde Schaars voor de 0-1, een minuut later verdubbelde Van Wolfswinkel de score. Rio Ave kwam daarna terug tot 2-2, maar voormalig Twente-speler Onyewu bezorgde Sporting alsnog de zege. De Amerikaan tekende in de 74ste minuut voor de 2-3.

Sporting klom door de zwaarbevochten overwinning naar de zesde plek in de Portugese liga. De ploeg uit Lissabon heeft vijf punten achterstand op koplopers FC Porto en Benfica. Die clubs spelen komend weekend tegen elkaar.