AZ baalt: "Dit voelen we tegen Feyenoord"

23 september 2011, 11:30

Na de zwaarbevochten bekerwinst op FC Groningen (4-2) moet bij AZ het vizier snel op de volgende wedstrijd. Zondag wacht immers de topper in eigen stadion tegen het nog ongeslagen Feyenoord, dat dinsdag al zijn bekerwedstrijd tegen eerstedivisionist AGOVV afwerkte. Dat Feyenoord al dinsdag speelde en AZ pas donderdag, zit de Alkmaarders niet lekker. “Hier zijn we mooi klaar mee.”

Het was al bijna middernacht toen de spelers van AZ zich bij de media in het AFAS Stadion meldden. Door de verlenging was het een latertje geworden tegen FC Groningen. En hoewel de blijdschap over de bekerzege nog overheerste, werd ook alvast vooruit gekeken naar de wedstrijd tegen Feyenoord. De Rotterdammers hoefden zich dinsdag niet bovenmatig in te spannen om AGOVV uit te schakelen en lijken daarmee een voordeel te hebben ten opzichte van AZ.

Dirk Marcellis sluit zich daarbij aan. “Zo'n wedstrijd met verlenging hakt er echt in. We moeten er zondag om 12.30 uur weer staan, terwijl je lichaam meer tijd nodig heeft om te herstellen. Had deze bekerwedstrijd bijvoorbeeld niet op woensdag gekund in plaats van donderdag?”, vraagt hij zich af.

Zeker is dat AZ zondag weer vol aan de bak moet, want Feyenoord is dit seizoen voorlopig in uitstekende vorm. Omdat beide teams momenteel in de top-vier staan, kan gesproken worden over een echte topper. Beerens vindt het echter te vroeg om naar de ranglijst te kijken. “In de winterstop kunnen we eigenlijk pas een balans opmaken, dan kan je kijken welke teams bovenin mee gaan doen. Maar op dit moment is Feyenoord een concurrent, dat is helder. Ze zitten in een goede flow, spelen goed voetbal. Aan ons om daar een eind aan te maken.”

“Als de nummer twee tegen de nummer vier speelt, is het een topwedstrijd”, vindt Marcellis. “Maar het is vroeg in het seizoen. Deze wedstrijd wordt niet bepalend, maar wel mooi. Ik heb Feyenoord dit seizoen een paar keer gezien, ze spelen erg goed voetbal. Het beste voetbal van de Eredivisie? Dat niet. Dat speelt AZ”, lacht hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen