Duitsers geplaagd door volle ziekenboeg

4 oktober 2011, 18:40   Bijgewerkt: 4 oktober 2011, 23:10

De Duitse bondscoach Joachim Löw kan nogal wat personele problemen verwachten in de komende EK-kwalificatieduels met Turkije en België. Liefst vijf spelers moesten dinsdag de eerste training ter voorbereiding op de interlands missen.

{image-old[45347][left-half][]}Toni Kroos van Bayern München heeft griep en mist in elk geval de wedstrijd tegen de Turken. Mesut Özil en Miroslav Klose hebben respectievelijk voet- en knieklachten. Philipp Lahm en Per Mertesacker kampen met spierproblemen. Duitsland is al geplaatst voor de Europese titelstrijd in Polen en Oekraïne.

Löw strijdt vrijdag tegen de Turken niet alleen op het veld met de ploeg van bondscoach Guus Hiddink. Naast het EK-kwalificatieduel moet de keuzeheer ook met het land concurreren om jonge spelers. In Duitsland spelen veel talenten met een Turkse achtergrond.

Löw hoopt zich komende week te verzekeren van de diensten van de 20-jarige Ilkay Gündogan, die nu nog voor de beloften van Duitsland speelt. Na een interland voor de hoofdmacht kan Turkije de speler van Borussia Dortmund niet meer opeisen.

De bondscoach van Duitsland benadrukt dat spelers niet onder druk gezet worden om voor Duitsland te kiezen. Zo speelt Mehmet Ekici van Werder Bremen inmiddels voor Turkije, net als Ömer Toprak die eerst nog voor Jong Duitsland uitkwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen