Coach Du Chatinier wil weer aan de slag

5 oktober 2011, 18:47

Coach Ton du Chatinier slaagde er vorig seizoen niet in FC Utrecht naar Europees voetbal te leiden. Afgelopen zomer werd de tacticus in de Galgenwaard ingewisseld voor Erwin Koeman; inmiddels is hij klaar voor een nieuwe uitdaging.

“Ik ben er wel weer aan toe om te beginnen”, zegt Du Chatinier in gesprek met Voetbal International. “Rob Jansen (zijn zaalwaarnemer, red.) is voor mij aan het kijken. Ik voel me nergens te groot voor.”

Zonder Du Chatinier kan FC Utrecht nog verre van overtuigen. “Ik hoor dat ze vinden dat het nog niet loopt vanwege de vele nieuwe spelers. In mijn eerste seizoen had ik ook acht nieuwe spelers. Het verschil is alleen dat ik wél de punten pakte”, bromt hij kritisch. Hoewel hij geïrriteerd klinkt, heeft Du Chatinier geen kater overgehouden aan zijn gedwongen vertrek bij de Domstedelingen.

“Nee, ik weet hoe het werkt in het voetbal”, gaat hij verder. “Ik weet ook dat we het goed hebben gedaan. We hebben Utrecht Europees op de kaart gezet, Ajax twee keer verslagen, de halve finale van de beker bereikt en er zijn spelers echt beter geworden en jonge talenten doorgebroken.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen